'FC Utrecht onderhandelt met Bayern München-verdediger over overstap'

'FC Utrecht onderhandelt met Bayern München-verdediger over overstap'

06-01-2020 10:53 Laatste update: 11:08
25

FC Utrecht maakt werk van de komst van Derrick Köhn. De twintigjarige linksback van Bayern München is na dit seizoen transfervrij, al wil Utrecht hem naar verluidt deze winter al overnemen.

Volgens ELF Voetbal zouden de Domstedelingen zelfs al in gesprek zijn met Köhn, die dit seizoen tot dertien optredens kwam voor het tweede elftal van Bayern op het derde niveau van Duitsland. Omdat zijn contract afloopt is de verdediger in de zomer transfervrij, maar Utrecht zou Köhn al in de huidige transferperiode aan de selectie toe willen voegen.

Het is niet voor het eerst dat Köhn in verband wordt gebracht met een transfer naar Nederland. De Duitse jeugdinternational kon afgelopen zomer al rekenen op belangstelling uit de Eredivisie van sc Heerenveen en Willem II, dat zelfs een bod uitgebracht zou hebben. Bayern München wilde Köhn toen echter niet laten gaan, waardoor hij in Duitsland bleef.

Köhn speelde tot de zomer van 2017 voor Hamburger SV voordat hij bij Bayern terecht kwam. In München wacht Köhn nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht en moet hij het vooralsnog doen met minuten in het tweede elftal, waarin hij vorig seizoen met dertig competitieoptredens bijdroeg aan de promotie naar het derde niveau.