Bizarre bekerstunt in Frankrijk: amateurs vliegen 9000 kilometer en verslaan profs

Bizarre bekerstunt in Frankrijk: amateurs vliegen 9000 kilometer en verslaan profs

06-01-2020 13:59 Laatste update: 14:51
22

Een hoogst opmerkelijk bekersprookje uit de Franse bekercompetitie. De nietige amateurs van Saint-Pierroise reisden voor het uitduel tegen Niort de halve wereld over en plaatsten zich wonder boven wonder voor de volgende ronde.

Saint-Pierroise is een amateurvereniging die vestigt op het Franse eiland Réunion. Het eiland ligt ten oosten van Madagaskar, in het zuiden van Afrika en telt zo'n 800.000 inwoners. Qua oppervlakte is het ongeveer vergelijkbaar met Flevoland. Het kleine eiland produceerde, wonderlijk genoeg, al drie spelers voor het Franse nationale elftal. Florent Sinama-Pongolle, Guillaume Hoarau en meest recent, Dimitri Payet.

Clubs die aangesloten zijn bij de Franse voetbalbond zijn welkom in het bekertoernooi, en dus mogen ook clubs uit overzeese gebieden deelnemen. En zo geschiedde afgelopen zaterdag. Saint-Pierroise ondernam de wereldreis en vloog zo'n 9000 kilometer om het in Frankrijk op te nemen tegen Niort, de nummer achttien van de Ligue 2. De eilandbewoners deden het onmogelijke en wonnen, gesteund door zo'n honderd supporters, met 1-2. In de volgende ronde kunnen zij onder anderen Bordeaux en het Marseille van, uitgerekend Payet, treffen.