Internazionale dankzij Lukaku en Martínez langs zwak Napoli

06-01-2020 22:39 Laatste update: 22:41
41

Internazionale heeft de topper tegen SSC Napoli gewonnen en is na maandag weer koploper van de Serie A. De ploeg van Antonio Conte won met 1-3 in het Stadio San Paolo van Napoli. Romelu Lukaku maakte twee van de drie treffers.

Napoli had in het eigen stadion, dat nauwelijks gevuld was, weinig te vertellen tegen Inter. Lukaku kreeg al na drie minuten een scoringskans, miste, maar scoorde na een klein kwartier spelen wél. Napoli verspeelde knullig de bal op het eigen middenveld, waarna Lukaku afrondde na een knappe solo van ongeveer 75 meter.

Nadat Matias Vecino en Lautaro Martínez kansen op 0-2 misten, scoorde Lukaku opnieuw. Deze keer kreeg de Belg hulp van Napoli-doelman Alex Meret, die de bal door z'n handen liet glippen. Oud-Ajacied Arek Milik bracht de spanning voor de rust weer terug in de wedstrijd.

Napoli had aan het begin van de tweede helft een licht overwicht, maar nadat Martínez na een uur scoorde voor Inter leek de wedstrijd gespeeld. De Argentijn stond op de juiste plek om een rebound achter Meret te werken, nadat een voorzet niet weggewerkt werd.

Napoli gaf zich niet gewonnen en bleek knokken voor een snelle aansluitingstreffer. Lorenzo Insigne kreeg een kwartier voor tijd een grote kans, maar miste die. Aan de andere kant kreeg Martínez nog een kans op 1-4. Inter en Juventus staan in punten gelijk (45), maar de Milanezen hebben een beter doelsaldo. Juventus won eerder op de dag met 4-0 van Cagliari.