'Zou een van topaankopen na halfjaar willen vertrekken bij PSV? Antwoord is nee'

'Zou een van topaankopen na halfjaar willen vertrekken bij PSV? Antwoord is nee'

07-01-2020 07:27
44

PSV gelooft nog steeds in Bruma. De Portugese vleugelaanvaller stelde in de eerste seizoenshelft grotendeels teleur, maar gisteren arriveerde hij alsnog bij het trainingskamp van de club in Qatar.

Bruma had wat vertraging, nadat op Schiphol bleek dat zijn paspoort was verlopen. De aanvaller maakte in de eerste seizoenshelft weinig indruk en er gingen zelfs geruchten dat hij in de winterstop alweer zou mogen vertrekken bij PSV, maar volgens het Eindhovens Dagblad is hiervan geen sprake. 'Zou een van de topaankopen van afgelopen zomer na een halfjaar alweer willen vertrekken bij PSV? Het antwoord is nee', is de krant duidelijk.

'Aan goede wil ontbreekt het bij hem niet, maar het zal vanaf nu in wedstrijden beter moeten om alsnog te slagen in Eindhoven. De staf van PSV wil dat hij voor gevaar gaat zorgen via geslaagde acties, assists en goals, maar zijn huidige statistieken stemmen nog net niet enorm droevig', weet de krant. 

Het wordt een lastig karwei om Bruma te laten schitteren in Eindhoven. 'PSV moet Bruma in de bloei van zijn leven zien te 'resetten' en binnen de club is het vermoeden dat dat kan door hem wat minder tactische opdrachten mee te geven en voorin iets meer vrijheden te verschaffen.' Bij Galatasaray haalde Bruma eerder wel een goed niveau, maar bij PSV wil het de Portugees nog niet lukken. Het Eindhovens Dagblad geeft aan dat Bruma getypeerd wordt als een 'gelukszoeker' op het veld en moet hij er na de winterstop voor zorgend dat de meningen veranderen.