De Jong in 'flopelftal' van Marca, Nederlander vormt voorhoede met grote namen

De Jong in 'flopelftal' van Marca, Nederlander vormt voorhoede met grote namen

07-01-2020 08:07 Laatste update: 08:10
54

De Spaanse krant Marca heeft Luuk de Jong opgenomen in het elftal met grootste teleurstellingen van de eerste seizoenshelft. De Nederlander heeft het na zijn overstap van PSV naar Sevilla lastig en kan op de nodige kritiek rekenen in Spanje. 

De Jong besloot afgelopen zomer na een succesvolle periode bij PSV het avontuur bij Sevilla aan te gaan. De spits startte in het begin van het seizoen vaak in de basis, maar moet zich de laatste weken tevreden stellen met een plek op de bank bij het team van coach Julen Lopetegui.

Vanwege zijn matige vorm is De Jong door Marca opgenomen in het 'flopelftal' van de Primera División. De Nederlander vormt daarin een voorhoede met Atlético Madrid-aanwinst João Félix en Luka Jović, die Eintract Frankfurt afgelopen zomer verruilde voor Real Madrid.

Waar De Jong in de Eredivisie vorig seizoen nog 28 keer trefzeker was en daarmee gedeeld topscorer werd met Ajax-spits Dusan Tadic, komt hij dit seizoen maar moeilijk tot scoren. In zestien wedstrijden voor Sevilla (waarvan hij er dertien in de basis begon) scoorde hij tweemaal.