Eurosport: Ajax wil verrassen en Babel terughalen naar Amsterdam

Eurosport: Ajax wil verrassen en Babel terughalen naar Amsterdam

07-01-2020 08:28 Laatste update: 12:36
126

Een opvallend transfergerucht: Ajax zou contact op hebben genomen met Galatasaray om een mogelijke overstap van Oranje-international Ryan Babel te bespreken. De Amsterdammers zijn niet de enige club die interesse hebben in de diensten van de aanvaller.

Dat weet Eurosport-journalist Manu Lonjon dinsdagochtend te melden. De Amsterdammers zouden in de zoektocht naar aanvallende versterking uit zijn gekomen bij de geroutineerde Babel, die zich onder bondscoach Ronald Koeman knap in de basis heeft geknokt bij het Nederlands elftal. Hiermee zou Ajax een vergelijkbare move uithalen als tijdens de vorige zomer, toen de club verraste met de komst van Quincy Promes.

Ajax is niet de enige club die zich bij Galatasaray heeft gemeld om een eventuele transfer te bespreken. Volgens Lonjon heeft ook Premier League-club Newcastle United interesse in de 33-jarige Babel. Of Galatasaray Babel wil laten vertrekken is nog maar de vraag. De Turkse club verliest huurling Emre Mor de komende dagen waarschijnlijk. De speler, die door Celta de Vigo wordt uitgeleend aan Galatasaray, staat in de belangstelling van twee Premier League-clubs.