De Koning over 'basisdingen': 'Geen hogere wiskunde, kijk naar Ziyech en Promes'

De Koning over 'basisdingen': 'Geen hogere wiskunde, kijk naar Ziyech en Promes'

07-01-2020 10:57
11

Hans de Koning wil het niet te ingewikkeld maken bij VVV-Venlo. De opvolger van tussenpaus Jay Driessen bereidt zich met de Noord-Limburgers voor op de tweede seizoenshelft, die in het teken zal staan van de strijd tegen degradatie.

De Koning zal de lijn van Driessen blijven volgen: spelen vanuit een gesloten organisatie en gokken op snelle tegenaanvallen. De 59-jarige oefenmeester weet dat hij over snelle buitenspelers beschikt. "Dat soort spelers moet je ook goed gebruiken. Ik weet nog dat Excelsior zo'n seizoen had met Andwélé Slory (2006/2007, red.). Spits inspelen, bal laten vallen op een middenvelder en hem achter de linksback leggen", stipt hij aan in gesprek met De Telegraaf.

Volgens de nieuwe VVV-trainer is dit 'een basisding'. "Soms hoeft het geen hogere wiskunde te zijn. Kijk naar die ballen van Ziyech op Promes bij Ajax. Iedereen weet het, maar ze doen het zo goed, dat het steeds weer gebeurt. Dat moet je weten van elkaar." De Koning is wél op zoek naar een nieuwe spits. "De zeventien goals van nu, dat zijn er te weinig, daar moet je het dubbele van hebben", klinkt het.

VVV begint het nieuwe Eredivisie-decennium op zondag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen PSV. De Venlonaren staan momenteel op plek zestien en liggen 'op koers' voor de play-offs om promotie/degradatie.