'Een echte kans' bleef uit voor Blaswich bij oude club: 'Nog altijd jammer'

'Een echte kans' bleef uit voor Blaswich bij oude club: 'Nog altijd jammer'

07-01-2020 11:22 Laatste update: 11:26
9

Janis Blaswich speelt dinsdagmiddag een bijzondere wedstrijd. De doelman van Heracles Almelo staat tegenover Borussia Mönchengladbach, zijn oude club waarvoor hij nooit een officieel duel speelde.

"Voor mij wordt dit een speciale wedstrijd", begint de goalie op de clubwebsite van Heracles. "Ik kijk er naar uit met veel plezier. Ik ken nog wat mensen bij de club, dus het is leuk om ze te zien. Ik ga optimaal genieten van deze wedstrijd."

Blaswich koestert goede herinneringen aan zijn periode bij Mönchengladbach, waar de Duitser veel concurrentie had. "Mijn doel was om door te breken, maar die stap was moeilijk. Ik had Marc-André ter Stegen en Yann Sommer voor me, die speel je er niet zomaar uit. Ik vind het nog altijd jammer dan ik bij Die Fohlen nooit mijn debuut heb kunnen maken. Ik heb oefenwedstrijden gespeeld maar een echte kans bleef uit."

Borussia Mönchengladbach liet Blaswich in de zomer van 2018 transfervrij naar Heracles vertrekken en daar wist de doelman wel zijn kans te pakken. "Bij Heracles Almelo ben ik vanaf het begin eerste keeper geweest. Ondanks dat voel je altijd gezonde druk. Elke wedstrijd moet je presteren." Door zijn periode in Almelo voelt Blaswich dat hij ook op een hoger niveau wekelijks kan spelen, iets wat hij dan ook nog graag wil doen in zijn loopbaan. "Spelen in de Bundesliga is een doel van mij, dat zit nou eenmaal in mijn hoofd. Nu zou ik me klaar voelen om bij Borussia Mönchengladbach te spelen. Als zo'n kans voorbij komt, wil ik hem pakken."