Willem II wil verlengen met Spanjaard: 'Sta er in principe positief tegenover'

Willem II wil verlengen met Spanjaard: 'Sta er in principe positief tegenover'

07-01-2020 11:46 Laatste update: 11:51
10

Pol Llonch staat nog anderhalf jaar onder contract bij Willem II, maar de middenvelder sluit niet uit dat hij langer in Tilburg blijft. De eerste gesprekken met de club zijn inmiddels gestart.

Willem II legde een paar maanden geleden al de eerste contacten in de hoop het contract van de Spanjaard open te breken, iets wat ook echt tot de mogelijkheden behoort. "Ik sta er in principe heel positief tegenover. Met mijn familie is het plan besproken. Zij zijn gelukkig in Tilburg en zouden er geen bezwaar tegen hebben", aldus Llonch tegenover het Brabants Dagblad.

Toch houdt de Catalaan een slag om de arm, gezien zijn ambitie om een volgende stap te maken. "De gesprekken zijn net begonnen. Het is nog te vroeg om er al veel over te zeggen. Ik heb ook mijn eigen doelen. Als voetballer wil ik stappen maken. Dat is sinds mijn komst bij Willem II aardig gelukt. Mijn droom is nog steeds een topclub in een topcompetitie. De Spaanse competitie trekt me, maar Engeland ook."

Tevreden in Tilburg
Ondanks die ambitie benadrukt Llonch dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Willem II, dat de eerste seizoenshelft knap afsloot als nummer vier van de Eredivisie. "Sinds mijn komst is Willem II alleen maar vooruit gegaan. Nog verder doorgroeien met de club zou ook prachtig zijn."

De middenvelder kan in Tilburg rekenen op de steun van de supporters en dat motiveert hem om er ook in 2020 vol voor te gaan. "Het is toch heel mooi dat de supporters mij een belangrijke speler vinden. Dat geeft me de kracht om nog harder te werken voor de club. Als je deze liefde ontvangt, moet je nog meer teruggeven."