Stadsderby ontsierd door gezang van Barça-'fans': club neemt publiekelijk afstand

Stadsderby ontsierd door gezang van Barça-'fans': club neemt publiekelijk afstand

07-01-2020 13:12
26

FC Barcelona heeft via een statement gereageerd op het wangedrag van een groep supporters tijdens de stadsderby tussen Barça B en Espanyol B. De Segunda División B-wedstrijd werd ontsierd door kwetsende spreekkoren vanaf de tribunes.

Deportes Cuatro heeft videobeelden van de wedstrijd gedeeld: hierop is te horen hoe een groep FC Barcelona-fans onder meer 'Muerte al Espanyol', 'dood aan Espanyol', 'Sieg Heil' en 'als ik ooit iemand zou moeten vermoorden, is het een parkiet van Sarria (het oude stadion van Espanyol, red.)' ten gehore bracht. Ook zongen ze een kwetsend lied over Dani Jarque, de oud-verdediger van de stadgenoot, die in 2009 op 26-jarige leeftijd overleed. De groep van twintig à 25 betrokkenen werd uiteindelijk uit het stadion verwijderd door de politie.

FC Barcelona heeft zich gedistantieerd van de gebeurtenissen in het Estadi Johan Cruijff. De club verleent zijn medewerking aan het onderzoek van de politie en hoopt de betrokkenen buiten het clubterrein te houden. 'Wij veroordelen deze gebeurtenissen en wij verontschuldigen ons tegenover degenen die zich gekwetst voelen', laat men weten. 'Als club blijven wij ons inzetten voor de strijd tegen dit soort gedrag.'