Veldwijk is er klaar mee: 'Hij was gisteren teleurgesteld en zwaar ongemotiveerd'

Veldwijk is er klaar mee: 'Hij was gisteren teleurgesteld en zwaar ongemotiveerd'

07-01-2020 14:12 Laatste update: 09-01-2020 10:42
66

Lars Veldwijk mocht van Sparta maandag het trainingskamp verlaten om over een transfer naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai te gaan praten. De spits van de Rotterdammers kan Sparta nu wel een transfersom opleveren.

Veldwijk mocht in eerste instantie niet weg van technisch manager Henk van Stee, omdat hij niet wilde dat de aanvaller gratis de deur uit zou lopen. "Maar als er een transferbedrag zou komen, dan zouden we om de tafel gaan zitten", legt Van Stee uit tegenover RTV Rijnmond. "Dat was hiervoor niet het geval."

Nu zijn de Zuid-Koreanen wel serieus en willen ze betalen voor Veldwijk. Dat was een reden om de spits terug te laten gaan, maar ook de houding van de 28-jarige Veldwijk speelde daar een rol in. "Hij was gisteren teleurgesteld en zwaar ongemotiveerd. Wat is de waarde van Veldwijk als hij niet alleen teleurgesteld, maar ook zwaar ongeïnteresseerd is?"

De sterke aanvaller is vastbesloten om een transfer af te dwingen en wil per se weg bij Sparta. "Hij had zijn zinnen al gezet op een transfer naar Zuid-Korea. En het is ook niet zo dat Sparta hiermee Veldwijk een hak wil zetten. Deze vier weken hadden we hem toch niet nodig gehad. Hij zou ook conditioneel te kort gaan komen als hij ongemotiveerd traint."