Klap voor Tottenham: club moet middenvelder tot april missen na operatie

Klap voor Tottenham: club moet middenvelder tot april missen na operatie

07-01-2020 18:01 Laatste update: 18:05
25

Tottenham Hotspur moet Moussa Sissoko zeker tot begin april missen. De middenvelder werd dinsdag geopereerd aan de kruisband in zijn knie, opgelopen in de wedstrijd tegen Southampton.

Tottenham meldt op de clubwebsite dat de operatie is afgerond. De Fransman miste door zijn blessure de wedstrijd tegen Middlesbrough in de FA Cup. Het onderonsje in het Riverside Stadium eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel, waardoor een return in het Tottenham Hotspur Stadium noodzakelijk is.

De medische staf van Spurs verwacht dat Sissoko niet eerder weer kan trainen dan begin april van dit jaar. Een forse tegenvaller voor de speler en de club, Sissoko was bij Tottenham een belangrijke kracht in het basiselftal. De medische staf geeft daarnaast aan dat ze het herstel van Sissoko op de voet blijven volgen en mocht alles naar wens verlopen dan kan hij aan het einde van het seizoen nog een rol spelen in de plannen van coach José Mourinho.

Sissoko kwam dit seizoen tot nu toe twintig wedstrijden in actie in de Premier League, waarin hij twee keer scoorde. In de Champions League speelde hij alle zes de groepswedstrijden mee.