Van de Beek: 'De mensen die kritiek uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij is'

Van de Beek: 'De mensen die kritiek uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij is'

07-01-2020 21:07 Laatste update: 21:08
61

Donny van de Beek neemt het op voor Joël Veltman. De 27-jarige verdediger is een van de meest bekritiseerde Ajacieden en krijgt als eerste de volle laag als er iets niet goed gaat. Van de Beek vindt dat onterecht.

"Hij speelt al zoveel jaar in Ajax 1, dat kunnen er niet heel veel zeggen", zegt Van de Beek op de clubsite van Ajax. "Daarbuiten is hij heel belangrijk voor de groep. Hij stelt altijd het team voorop en is nooit egoïstisch. Vorig jaar kwam hij terug van een blessure en stond het team al. Maar tegen Juventus kwam hij er toch weer in en hij stond er gewoon. Dat geeft ook aan dat het een toegevoegde waarde is. Ik ben heel blij dat hij is gebleven."

Van de Beek vindt Veltman 'een goede en fijne gast'. "Hij is iemand met humor en hij haalt veel grappen uit. Dan ben ik tijdens het eten mijn telefoon ineens kwijt en dan is de eerste naar wie ik kijk Joël. Tijgerbalsem in boxers, zulke grappen. Dat is ook typisch Joël."

Dat Veltman zoveel kritiek krijgt is onterecht, zegt Van de Beek. "Ik wil nog wel één ding zeggen: mensen halen hem altijd naar voren als het niet goed gaat. Terwijl het écht een goede verdediger is; goed aan de bal, slim en verdedigend ook sterk. Die mensen die iedere keer kritiek op hem uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij eigenlijk is. Iedereen binnen het team heeft hem heel hoog zitten."