Man City declasseert Man United en staat met een been in finale

Man City declasseert Man United en staat met een been in finale

07-01-2020 22:50
37

Manchester City heeft in de eerste halve finale van de League Cup kinderlijk eenvoudig afgerekend met aartsrivaal Manchester United. In de rust stond het al 0-3. Daarna leek City het welletjes te vinden en werd het uiteindelijk 1-3.

Man United-manager Ole Gunnar Solskjaer koos voor een aantal talenten en liet sterkhouders buiten de selectie, terwijl City voornamelijk met A-spelers aantrad. Het kwaliteitsverschil was overduidelijk in de eerste helft. City liet United alle hoeken van het veld zien en kwam na een kwartier op 0-1 door een prachtige knal van Bernardo Silva. Hij schoot raak in de kruising.

Na ruim een half uur werd het ook 0-2. Victor Lindelöf won zijn kopduel van Riyad Mahrez, maar kopte de bal in de voeten van Silva, die heel even wachtte en Mahrez vervolgens weg stak. De Algerijn omspeelde David De Gea en maakte 0-2. City legde United op de pijnbank door er nog voor de rust 0-3 van te maken. Kevin De Bruyne stuurde Phil Jones het bos in en zag Andreas Pereira uiteindelijk in eigen doel schieten.

Man United kreeg in de tweede helft kansen op een snelle aansluitingstreffer, maar dat lag vooral aan City, dat het rustig aan probeerde te doen. Mahrez raakte een keer hard de paal, maar verder creërde City weinig meer. Twintig minuten voor tijd maakte Marcus Rashford nog 1-3. Daar bleef het bij.

De tweede halve finale staat gepland voor woensdag 29 januari.