Ihattaren: 'Iedereen dezelfde kleren aan bij het eten, discipline, die dingen'

Ihattaren: 'Iedereen dezelfde kleren aan bij het eten, discipline, die dingen'

08-01-2020 07:30 Laatste update: 07:34
72

Mohamed Ihattaren merkt de gevolgen van de trainerswissel bij PSV. Volgens de zeventienjarige spelmaker uit Utrecht is de discipline aangehaald bij de Eindhovenaren, nadat Ernest Faber het stokje van Mark van Bommel heeft overgenomen.

"Er zijn wat dingen veranderd qua regels, die de trainer (Faber, red.) liever zelf hanteert", bevestigt Ihattaren vanuit Qatar in gesprek met FOX Sports. "Dat iedereen dezelfde kleren aan heeft als we gaan eten. Dat soort dingen, discipline." De linkspoot kijkt uit naar de tweede seizoenshelft, ook al wil hij waken voor te hoge verwachtingen. "Een beetje makkelijk gezegd over een jongen van zeventien. Zelfs de beste spelers ter wereld zijn niet elke wedstrijd goed."

Ploeggenoot Denzel Dumfries merkt dat er 'nieuwe energie' is bij PSV. "Dat zag je ook in de eerste week toen de nieuwe trainer kwam, dat iedereen gas geeft. Dat is natuurlijk goed, zie je op het trainingskamp ook." De aanvoerder zelf heeft de batterij op kunnen laden tijdens de feestdagen, na een buitengewoon moeizaam einde van de eerste seizoenshelft. "Iedereen heeft zijn eigen emoties en gedachten over wat er geheurd is. Voor ons is het nu zaak om de negatieve stemming opzij te schuiven."

PSV oefent tijdens de winterstop tegen Club Brugge en KAS Eupen. Op zondag 19 januari wacht VVV-Venlo.