'FC Twente sorteert voor op komst verdediger, Cantalapiedra wekt ergernis'

'FC Twente sorteert voor op komst verdediger, Cantalapiedra wekt ergernis'

08-01-2020 07:59
27

FC Twente-trainer Gonzalo García gebruikt de winterstop om zijn elftal te renoveren, na een matig slotstuk van de eerste seizoenshelft. TC/Tubantia weet te melden dat de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is ingezet.

De regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen begon het seizoen met Peet Bijen-Xandro Schenk als centraal duo, later zakte middenvelder Oriol Busquets één linie terug. De twintigjarige Spanjaard stond tijdens het oefenduel met Fortuna Düsseldorf echter weer op het middenveld. Volgens TC/Tubantia duidt dit op de komst van een nieuwe verdediger.

Mogelijk gaat de club ook afscheid nemen van Aitor Cantalapiedra. De Catalaan werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie en zou gevolgd worden door diverse buitenlandse clubs, maar zorgt ook voor irritatie bij FC Twente. García en zijn medespelers lijken zich te ergeren aan zijn matige trainingsprestaties en zijn zelfzuchtige gedrag. Dat Cantalapiedra tegen Fortuna Düsseldorf op de bank begon, is wat dat betreft een teken aan de wand. Volgens het medium 'neemt de ergernis over zijn grondhouding met de dag toe'.

FC Twente sloot de eerste seizoenshelft af met een reeks van zes officiële duels zonder overwinning. Op zaterdag 18 januari hervat men de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.