Antwerp moet transferrecord met vijf miljoen verhogen voor Hoedt: 'We wachten af'

Antwerp moet transferrecord met vijf miljoen verhogen voor Hoedt: 'We wachten af'

08-01-2020 09:59
23

Wesley Hoedt weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt: de centrale verdediger uit Alkmaar wordt door Royal Antwerp FC gehuurd van Southampton. The Great Old heeft een optie tot koop op laten nemen in de huurovereenkomst.

Deze bedraagt echter liefst acht miljoen euro. Ter vergelijking: Benson Manuel kwam afgelopen zomer voor ruim drie miljoen euro over van Racing Genk en werd daarmee de duurste aankoop ooit van Royal Antwerp FC. Het is dus nog maar de vraag of The Great Old dat bedrag op tafel zal leggen na dit seizoen. "Ik heb het hier naar mijn zin, maar ik blijf de ambitie hebben om opnieuw in een grotere competitie te gaan spelen", houdt Hoedt alle opties open in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Hoewel hij het naar zijn zin heeft op de Bosuil, mikt Hoedt dan ook op een hoger niveau dan de Jupiler Pro League. De zesvoudig Oranje-international houdt vooralsnog echter een slag om de arm. "Ik vind ook dat ik daar thuishoor. Maar het is te vroeg om daarover iets te zeggen, laten we afwachten."

Hoedt miste nog geen minuut sinds zijn komst naar Antwerpen. Zijn contract bij Southampton loopt nog door tot medio 2022.