Italiaanse krant pakt groot uit met 'de waarheid' rond De Ligt bij Juventus

Italiaanse krant pakt groot uit met 'de waarheid' rond De Ligt bij Juventus

08-01-2020 10:15
77

Matthijs de Ligt staat woensdag op de voorpagina van Tuttosport. De Italiaanse krant schrijft over de reserverol van de twintigjarige Nederlander, die zich naar verluidt 'niet laat kennen'.

De Ligt ontbrak maandag tegen Cagliari (4-0) voor de vijfde wedstrijd op rij in de basiself van Juventus. Merih Demiral krijgt de voorkeur. Het is voor Tuttosport, dat dicht op het vuur zit in Turijn, aanleiding om groot uit te pakken met 'de waarheid' over de situatie van de verdediger bij Juventus.

Volgens Tuttosport maakt De Ligt zich 'totaal geen zorgen'. In de laatste weken kampte hij met fysieke klachten (schouder- en bovenbeenblessure). Hij richt zich nu volledig op de trainingen. De verdediger wil weer honderd procent fit worden en laten zien dat niet hij, maar Demiral of Leonardo Bonucci ernaast moet staan. 'Hij laat zich niet kennen. In de komende weken zal de Nederlander weer terugkeren in het elftal', voorspelt Tuttosport zelfs.

Juventus hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen AS Roma. Maurizio Sarri, trainer van de Italiaanse kampioen, liet al weten dat er niet te veel achter de reserverol van De Ligt moet worden gezocht. "Ik was de eerste die ervan overtuigd was dat hij één van de beste verdediger ter wereld wordt", zei hij.