'Ajax gaat voor opvolger van Van de Beek of Ziyech van 15 miljoen euro'

'Ajax gaat voor opvolger van Van de Beek of Ziyech van 15 miljoen euro'

08-01-2020 11:32 Laatste update: 12:14
128

Ajax heeft belangstelling voor Roberto Alvarado. Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International woensdag. De 21-jarige Mexicaan staat hoog op de lijst in Amsterdam.

Alvarado is een aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan. Hij speelt bij Cruz Azul en zou een ontsnappingsclausule van vijftien miljoen euro in zijn contract hebben staan. Ajax ziet de talentvolle Mexicaan als een 'serieuze kandidaat' om Donny van de Beek of Hakim Ziyech op te volgen.

Ajax gaat ook voor Ryan Babel, maar Alvarado geldt als een doelwit voor de lange termijn. De kans op een zomerse deal is vele malen groter dan een transfer in de winterstop. De achttienvoudig international van Mexico zou ook concreet worden gevolgd door PSV, Leicester City en Crystal Palace.

Door zijn relatief lage ontsnappingsclausule heeft Alvarado een streepje voor op spelers als Calvin Stengs, voor wie AZ een veel hoger transferbedrag zal vragen. De middenvelder zou na Edson Álvarez de tweede Mexicaan bij Ajax worden.