'Solskjaer en Man United willen 'kwetsbaar' Ajax beroven van Van de Beek'

'Solskjaer en Man United willen 'kwetsbaar' Ajax beroven van Van de Beek'

08-01-2020 12:31
85

Manchester United heeft het oog laten vallen op Donny van de Beek. Met dat nieuws pakt ESPN woensdag uit. Manager Ole Gunnar Solskjaer zou bijzonder gecharmeerd zijn van de Ajax-vedette.

Solskjaer heeft vice-voorzitter en technische man Ed Woodward opdracht gegeven om in de winterse transferperiode de selectie van Manchester United te versterken. Borussia Dortmund-aanwinst Erling Braut Haaland bleek te duur, maar Van de Beek wordt wél gezien als een haalbare versterking.

Manchester United en Solskjaer geloven dat een transfer deze maand mogelijk is, nadat Ajax zich niet kwalificeerde voor de achtste finales van de Champions League. De uitschakeling maakt de Amsterdamse club 'kwetsbaar' voor aanbiedingen van rijkere clubs, stelt ESPN.

De scouting van Manchester United heeft positieve rapporten samengesteld over Van de Beek. Zijn transferwaarde wordt geschat op meer dan vijftig miljoen euro. Ook Hakim Ziyech zou op het verlanglijstje staan op Old Trafford, maar Solskjaer vindt dat United meer behoefte heeft aan een pure middenvelder.