Voormalig Ajax-talent houdt het voor gezien in IJsland: 'Ik vond drie jaar genoeg'

Voormalig Ajax-talent houdt het voor gezien in IJsland: 'Ik vond drie jaar genoeg'

08-01-2020 14:29 Laatste update: 16:42
29

Geoffrey Castillion kan voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club. Het voormalig Ajax-talent vertrekt na dit seizoen uit IJsland en hoopt op een nieuwe uitdaging in het buitenland.

De 28-jarige Castillion speelde de afgelopen jaren voor veel verschillende clubs. Nadat hij in Nederland uitkwam voor Ajax, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en NEC speelde hij in Amerika, Roemenië en Hongarije alvorens hij in 2018 in IJsland terecht kwam. Hij tekende bij Fylkir, dat hem momenteel voor de tweede keer verhuurt aan Hafnarfjördur.

Na dit seizoen loopt zijn contract bij Fylkir echter af en van die gelegenheid wil Castillion gebruik maken om een nieuw avontuur aan te gaan. "Ik vond drie jaar genoeg. Het was de bedoeling dat ik daar één jaar zou spelen, maar het is uiteindelijk langer geworden. Ik kon in IJsland blijven, maar was op zoek naar een andere uitdaging", aldus de spits in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal.

"Ik wacht momenteel af wat er voorbij komt, maar ik hoop op een uitdaging in Azië of het Midden-Oosten. Eigenlijk ben ik nog niet écht buiten Europa geweest, behalve dan Amerika. Het lijkt me leuk om die richting op te gaan."

Voordat Castillion aan zijn buitenlandse avonturen begon stond hij in jeugdopleiding van Ajax bekend als een groot talent. Onder trainer Frank de Boer debuteerde hij voor Ajax in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2 verlies) en dat bleek tevens het enige optreden in het eerste elftal van de recordkampioen. De meeste wedstrijden in Nederland speelde hij voor RKC en Heracles. Castillion kwam voor allebei die clubs tot 33 officiële wedstrijden.