'Ajax is Europese top, de spitsen die ze daar hebben zijn nog zoveel beter dan ik'

'Ajax is Europese top, de spitsen die ze daar hebben zijn nog zoveel beter dan ik'

08-01-2020 15:02
40

Cyriel Dessers is halverwege het seizoen de trotse topscorer van de Eredivisie, maar maakt zich geen illusies: in een elftal als Ajax ziet hij zichzelf niet functioneren. Dat antwoordt de spits van Heracles Almelo in een interview met Sport/Voetbalmagazine

"Ik denk wel dat het er (bij Ajax, red.) als spits makkelijker voetballen moet zijn. Omdat je altijd dominant speelt en meer in de zestien meter komt. Maar dan moet je het wel doen", zegt Dessers. "De concurrentie is er veel groter. De spitsen die ze daar nu hebben zijn nog zoveel beter dan ik. Ajax is momenteel Europese top."

Wedden

Meer odds

Dessers was eind november trefzeker in de Johan Cruijff Arena. "Goh, we verliezen daar 4-1 hè. Het was een doelpuntje vlak voor affluiten. Ik vond het wel leuk mij eens te kunnen meten met die topverdedigers, Daley Blind vind ik echt een klasbak."

Ook de trainer van Ajax kent Dessers goed. Bij FC Utrecht werkte hij onder Erik ten Hag. "Zijn tactische besprekingen waren van uitzonderlijk hoog niveau. In de kleedkamer bij Utrecht zeiden we al tegen elkaar: die traint ooit aan de Europese top. (...) Ten Hag maakt spelers zoveel beter."