Geblesseerde AZ-aanvaller wilde eigenlijk verder spelen: 'Kon niet normaal staan'

Geblesseerde AZ-aanvaller wilde eigenlijk verder spelen: 'Kon niet normaal staan'

08-01-2020 15:02
7

Albert Gudmundsson is weer op de weg terug bij AZ. De aanvaller raakte geblesseerd aan zijn enkel in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar maakt in Spanje de volgende stappen in zijn herstel.

Tijdens het trainingskamp in Spanje, waar Gudmundsson weer op het trainingsveld te bewonderen is, gaat hij tegenover AZ TV in op zijn eerste grote blessure. "Ik wist ook niet hoe ik erop zou reageren. Mijn vader heeft als voetballer diverse blessures gehad. Daardoor heeft hij me kunnen adviseren hoe ik hier mentaal en fysiek mee moet omgaan."

Momenteel werkt de IJslandse aanvaller aan zijn herstel om zo snel mogelijk terug te keren in de ploeg van trainer Arne Slot, al moet daarvoor nog het een en ander gebeuren. "Het is fijn om weer op het veld te staan. Maar ik ben nog niet klaar. Ik moet nog wel stappen maken om weer volledig aan te sluiten bij de jongens. En ik weet na afgelopen maanden extra goed hoe geweldig het is om weer te kunnen voetballen."

Gudmundsson had in eerste instantie niet in de gaten dat het om een zware blessure ging. "Ik wilde in de wedstrijd waarin het gebeurde eigenlijk weer verder spelen. Maar fysio Martin zei: wisselen, wisselen! Toen ik probeerde overeind te komen, merkte ik dat ik niet normaal kon staan. Dat wees de MRI-scan later ook uit.”