Geschrokken Janssen oppert linksback-optie Oranje: 'Aké kan die leegte invullen'

Geschrokken Janssen oppert linksback-optie Oranje: 'Aké kan die leegte invullen'

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 15:46wo 08-01-2020 om 15:46

Theo Janssen is geschrokken van de situatie rondom Daley Blind. Toch maakt de oud-middenvelder zich geen zorgen richting het EK van komende zomer.

Daley Blind liep in december een zeldzame hartspierblessure op, en het is duidelijk dat de Ajax-verdediger voorlopig uit de roulatie is. Janssen schrok van het voorval. "Daar ben ik wel van geschrokken. Ik heb er geen verstand van, maar je hoort zo links en rechts dat het wel eens lang kan gaan duren. Dat is in de eerste plaats heel erg voor hem, maar ook Oranje zal Blind missen. Hij is een rustige, stabiele factor, die ook nog op verschillende posities uit de voeten kan", concludeert de analist tegenover VTBL.

Toch moet Nederland alvast met een schuin oog kijken naar komende zomer, en er bestaat een mogelijkheid dat Blind er niet bij kan zijn. Janssen ziet geen personeel probleem bij het ontbreken van de linksback annex centrumverdediger. "Mocht Blind het EK niet halen, dan kan Nathan Aké het beste die leegte invullen. In dit Oranje heb je geen lopende speler als linksback nodig, omdat Frenkie de Jong vaak in die ruimte terecht komt. Een meer verdedigende voetballer op die plek is prima. Aké is daar een geschikte kandidaat voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws