Peters eist honderd procent inzet: 'Anders zijn we niet nummer vier-waardig'

Peters eist honderd procent inzet: 'Anders zijn we niet nummer vier-waardig'

08-01-2020 16:30
52

Willem II beleefde een eerste seizoenshelft om van te dromen, waarin het onder anderen won van Ajax én PSV. Voor aanvoerder Jordens Peters is het zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te houden tijdens de tweede seizoenshelft.

De Tilburgers verblijven momenteel in Marbella voor een winters trainingskamp en Peters blikt daar in de volle zon tegenover Omroep Brabant terug op het succes. "We zijn hier bezig om weer zo'n seizoenshelft voor elkaar te krijgen. We kijken absoluut terug met een grote glimlach. We hebben voor ons doen uitstekend gepresteerd en een aantal mooie dingen gepresteerd, gewonnen van Ajax én gewonnen van PSV. Heel veel dingen vielen goed samen", concludeert hij.

Peters is zich bewust van het feit dat het niet makkelijk gaat worden in de tweede seizoenshelft. "Ploegen gaan nu rekening houden met Willem II. We zagen het al net voor de winterstop, toen Fortuna Sittard langskwam en al vroeg tijd begon te rekken om een puntje over de streep te trekken. Daar krijg je nu mee te maken en dat is nieuw voor ons. Ik ben benieuwd hoe we daar mee omgaan. Het maakt de uitdaging wel groter."

Willem II voetbalde jarenlang tegen degradatie, en dus is dit jaar wel een ander verhaal qua druk. "We leggen onszelf zeker een bepaalde druk op. We hebben ook een aantal jaar tegen degradatie gespeeld. Die 'degradatiedruk' is een stuk groter", licht de aanvoerder toe. "Dat vrije gevoel moet in het team blijven, maar we moeten niet te makkelijk gaan denken, want dan zijn we een team zoals alle andere teams in de Eredivisie en zijn we niet nummer vier-waardig", besluit Peters.