Advocaat liet spelers half uur 'aan hun lot over': 'Dat hebben ze aardig gedaan'

Advocaat liet spelers half uur 'aan hun lot over': 'Dat hebben ze aardig gedaan'

08-01-2020 20:15
42

Dick Advocaat was te spreken over het resultaat van Feyenoord in de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim (3-2 zege) en de wijze waarop de Rotterdammers het aanpakten. De oefenmeester van Feyenoord liet zijn spelers het eerste half uur 'aan hun lot over'.

Advocaat besloot om op de tribune te gaan zitten om te kijken hoe zijn spelers het er zonder instructies vanaf zouden brengen tegen Hoffenheim, de ploeg van Alfred Schreuder. "Ik wist hoe Hoffenheim zou spelen, in feite lijkt hun spel op dat van ons", zegt 'De Kleine Generaal' tegenover Voetbal International. "Maar vooraf heb ik er niks over gezegd. Ik wilde zien hoe mijn spelers het zouden oplossen in het veld. Dat hebben ze vrij aardig ingevuld."

Feyenoord kwam op een 2-0 achterstand en was minder dan Hoffenheim, maar toch toonden de Rotterdammers veerkracht. In de tweede helft scoorde de Stadionclub drie keer en won de ploeg van Advocaat met 3-2. "Dat vind ik knap. Natuurlijk speelden zij beter dan wij, alleen beviel het me wel dat we bleven vechten en geloven in een resultaat. Dat je dan alsnog wint, is mooi."