Real meldt zich in Supercopa-finale door prutsende vervanger van Cillessen

08-01-2020 21:53
18

Real Madrid heeft zonder problemen de finale van de Spaanse Supercopa bereikt. De Koninklijke was in Saoedi-Arabië veel te sterk voor Valencia, dat zonder Jasper Cillessen speelde en zijn vervanger zag blunderen: 3-1.

Na een kwartier kon Jaume Domenech, de doelman die Jasper Cillessen uit de basis hield in de halve finale van de Spaanse Supercopa, met het schaamrood op de kaken vissen. De Spanjaard stond niet op te letten toen Toni Kroos een hoekschop mocht nemen en de Duitser profiteerde daar optimaal van: hij krulde de bal in één keer in het net.

Valencia kon daar bar weinig tegenover stellen en incasseerde voor de rust ook een tweede tegentreffer. Isco verdubbelde de marge en tot overmaat van ramp kreeg Los Che ook nog eens geen strafschop van arbiter Gil Manzano, waar het daar wel recht op leek te hebben.

Na rust verbeterde de situatie voor Valencia geenszins en kon Real Madrid eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Er kwam ook nog een derde treffer voor De Koninklijke en die werd gemaakt door Luka Modric. De Kroaat schoot op knappe wijze binnen en daarmee was de finaleplaats voor Real Madrid in Saoedi-Arabië een zekerheid. Een rake strafschop van Dani Parejo in blessuretijd was voor de statistieken. Donderdagavond wordt bekend wie de tegenstander zal worden: Barcelona of Atlético Madrid.