'Tapia nadrukkelijk gevolgd door Schotse topclubs; transfer lijkt in de maak'

'Tapia nadrukkelijk gevolgd door Schotse topclubs; transfer lijkt in de maak'

08-01-2020 22:40
40

Renato Tapia mag zich verheugen in de interesse van zowel Celtic als Rangers. De Peruviaanse verdediger annex middenvelder van Feyenoord wordt nadrukkelijk gevolgd door beide Schotse topclubs en kan nog deze winter een transfer maken.

Voetbal International weet dat Feyenoord Tapia graag wil verkopen, omdat de Peruviaan in de zomer uit zijn contract loopt. De enige manier om nog geld aan de 25-jarige Tapia te verdienen is om hem deze winter nog te verkopen en daar wil Celtic wel aan meewerken. De groen-witte topclub uit Glasgow zoekt naar versterking omdat het dit seizoen nog niet wil vlotten met 'The Bhoys'.

Ook Tapia zelf heeft wel oren naar een transfer, schrijft het weekblad. De Peruviaan is geen vaste waarde in het team van trainer Dick Advocaat en de kans dat hij dat bij Celtic wel is, is een stuk groter. Die club wil het middenveld namelijk een impuls geven met de komst van Tapia om het kampioenschap in de Schotse Premiership veilig te stellen.

Rangers is naar verluidt ook geïnteresseerd, maar de kans is vooralsnog groter dat Tapia naar de eeuwige rivaal zal verhuizen. Het is onduidelijk hoe veel geld Feyenoord kan verwachten als de man uit Peru de overstap maakt.