El Ghazi houdt halve finale tegen Leicester spannend; PSG wervelt en maakt er zes

El Ghazi houdt halve finale tegen Leicester spannend; PSG wervelt en maakt er zes

08-01-2020 23:08
2

Leicester City en Aston Villa hebben over drie weken nog alles om voor te spelen in de return van de halve finales van de Engelse League Cup. De heenwedstrijd in het King Power Stadium in Leicester eindigde in 1-1.

Leicester krijgt te weinig
Het duel in het huis van de kampioen van 2016 werd opgeschud door Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller bereidde de 0-1 van Frederic Guilbert voor, waardoor de bezoekers uit Birmingham al snel een uitgoal te pakken hadden. In het restant van de wedstrijd leunden El Ghazi en de zijnen achterover en hoopten ze met een 1-0 voorsprong de return in te gaan, maar een fout op het middenveld leverde Leicester diep in de tweede helft alsnog de gelijkmaker op. Kelechi Iheanacho was de doelpuntenmaker: 1-1. Over drie weken spelen beide ploegen de return op Villa Park.

Zesklapper PSG in Coupe de la Ligue
Paris Saint-Germain heeft in de kwartfinales van de Franse Coupe de la Ligue, de tegenhanger van de League Cup, uitgehaald. De Parijse grootmacht won met liefst 6-1 van Saint-Etienne en mocht daarbij vooral Mauro Icardi danken. Hij trof driemaal doel voor de hoofdstedelingen, die via Neymar, Kylian Mbappé en een eigen goal aan zes treffers kwamen. Naast PSG plaatsten ook Lille en Lyon, waar Kenny Tete negentig minuten speelde en een assist verzorgde, zich voor de halve finales.