'Ajax heeft Babel bijna binnen: tweede terugkeer snel aangekondigd'

'Ajax heeft Babel bijna binnen: tweede terugkeer snel aangekondigd'

09-01-2020 07:05 Laatste update: 07:58
72

Ajax hoopt de tweede terugkeer van Ryan Babel spoedig wereldkundig te maken. De club was woensdag nog 'in conclaaf' met zijn werkgever Galatasaray, maar witte rook is in zicht. Het is de bedoeling dat Babel snel gepresenteerd wordt.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Dinsdag werd bekend dat Ajax Babel voor een tweede keer terug wil halen naar Amsterdam, maar het is niet bekend hoe lang de club al met hem bezig is. Het is de bedoeling dat Ajax hem tot einde van het seizoen huurt. De spoeling voorin is dun omdat Erik ten Hag Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad uit zag vallen met blessures en geen volwaardige alternatieven heeft.

Ajax en Galatasaray lijken inmiddels op hoofdlijnen akkoord te zijn. Naar verluidt gaat het slechts nog om details. Algemeen directeur Edwin van der Sar hintte woensdag op Twitter naar een terugkeer van Babel, maar bleek op zichzelf te doelen.

Babel debuteerde bij Ajax in 2004 en vertrok in 2007 naar Liverpool. In het seizoen 2012/2013 keerde hij voor één seizoen terug.