Update: 'De Jong blijft nummer één bij Sevilla, Hernández denkt na'

Update: 'De Jong blijft nummer één bij Sevilla, Hernández denkt na'

11-01-2020 07:48 Laatste update: 12:04
39

Na Munas Dabbur staat ook Javier Hernández op het punt om Sevilla te verlaten. De Mexicaanse spits is op weg naar het Amerikaanse LA Galaxy, waar hij Zlatan Ibrahimovic op moet volgen. Dat is goed nieuws voor Luuk de Jong.

Dat Hernández nu alweer op het punt staat om te vertrekken uit Spanje is verrassend. Hij kwam afgelopen zomer over van West Ham United. Volgens Marca Claro en ESPN wordt Hernández gezien als de opvolger van Ibrahimovic, die onlangs tekende bij AC Milan. Hernández kwam in Spanje niet veel aan spelen toe.

Overigens kunnen er in huize De Jong nog geen slingers worden opgehangen, want naar verluidt is Sevilla wel van plan om een spits terug te halen. De club heeft met Munir El Haddadi nog een aanvalsleider in huis, maar mikt op nog een speler. El Haddadi kan ook aan de buitenkant spelen.

De Jong kwakkelt sinds zijn transfer naar Spanje. Hij speelde dit seizoen zestien competitiewedstrijden voor Sevilla, waarin hij twee keer scoorde.

Update: Hernández denkt na over een overstap naar LA Galaxy. Dat meldt ESPN. Volgens het Amerikaanse televisienetwerk heeft De Jong vooralsnog weinig te vrezen: hij blijft de nummer één van trainer Julen Lopetegui.