Ajax bevestigt: Dest verlaat trainingskamp in Qatar en sluit aan bij Jong Ajax

Ajax bevestigt: Dest verlaat trainingskamp in Qatar en sluit aan bij Jong Ajax

09-01-2020 10:45 Laatste update: 13:49
255

Sergino Dest heeft het trainingskamp van Ajax verlaten en sluit in Nederland aan bij Jong Ajax. Ajax bevestigt op de website dat Amerikaan zich 'niet comfortabel' voelde in Qatar en dat hij heeft gevraagd of hij het trainingskamp mocht verlaten.

De nationale ploeg van Amerika annuleerde onlangs al een trainingskamp in Qatar, maar Dest vloog wel met Ajax mee naar Doha en stond ook al op het trainingsveld. Maar de rechtsback zag een langer verblijf in Qatar niet zitten en vroeg Ajax om het trainingskamp te verlaten. De Amsterdammers begrepen zijn verzoek en hebben Dest terug laten keren naar Nederland.

Het AD meldt dat Dest donderdagochtend op het vliegtuig richting Nederland is gestapt. In Amsterdam zal Dest aansluiten bij Jong Ajax terwijl het eerste elftal het trainingskamp in Doha voorzet. Donderdag speelt Ajax in Qatar de eerste oefenwedstrijd van 2020 tegen KAS Eupen.

De kans is groot dat het omcomfortabele gevoel van Dest te maken heeft met de spanningen tussen Iran en Amerika. Na een aanval van Iran op een Amerikaanse legerbasis zijn de spanningen in het Midden-Oosten snel opgelopen. Daarom zou Ajax momenteel ook nauw contact hebben met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade over de veiligheid rond het trainingskamp.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie