PSV doet transferbelofte aan Zoet: Als je niet speelt, gaan we je helpen

PSV doet transferbelofte aan Zoet: "Als je niet speelt, gaan we je helpen"

09-01-2020 12:32 Laatste update: 13:15
37

PSV werkt mee aan een vertrek van Jeroen Zoet als de doelman tweede keus blijft achter Lars Unnerstall. De Oranje-international verloor onder Mark van Bommel zijn basisplaats en moet zich tijdens het trainingskamp in Qatar laten zien aan opvolger Ernest Faber.

Als Zoet ook na de winterstop tweede keeper blijft bij PSV, dan mag hij op zoek naar een nieuwe club. Die belofte heeft John de Jong gedaan aan de de doelman, zo vertelt de technisch manager van PSV donderdag aan diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf.

"Jeroen mag dan eerder gaan dan Robbin Ruiter, dat heb ik hen beiden verteld", verklaart De Jong aan het AD. "De afspraak met Jeroen is: als je niet speelt, gaan we je helpen."

"We hebben een nieuwe trainer, die zijn eigen keuze gaat bepalen wie er gaat keepen. Daar heb ik geen invloed op", vervolgt De Jong bij De Telegraaf. Ik heb wel voor de winter met Jeroen gezeten en aan hem aangegeven, dat ik er alles aan ga doen om hem te helpen, mocht hij hier niet gaan keepen en elders wel kunnen gaan keepen. Die status heeft hij en dat verdient hij."

Derde keeper Robbin Ruiter komt pas in aanmerking voor een winterse transfer als Zoet blijft. De vaste plek in de selectie van het Nederlands elftal komt mogelijk in gevaar als Zoet stand-in van Unnerstall blijft. Hij keept sinds 2006 in Eindhoven.