Update: 'Babel doorstaat medische keuring en tekent zondag of maandag bij Ajax'

Update: 'Babel doorstaat medische keuring en tekent zondag of maandag bij Ajax'

09-01-2020 12:35 Laatste update: 11-01-2020 15:19
180

Het is rond: Ajax haalt Ryan Babel terug naar Amsterdam. Dat bevestigt zaakwaarnemer Winny Haatrecht aan De Telegraaf. Ook het Algemeen Dagblad, Voetbal International en de NOS maken melding van de transfer.

Babel (33) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Galatasaray en moet trainer Erik ten Hag meer opties geven in de voorhoede. Ajax heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar dat is een kwestie van tijd. Babel, Haatrecht, Ajax en Galatasaray werkten de laatste dagen aan een deal.

Babel stapt donderdag op het vliegtuig naar Amsterdam en wordt vrijdag gekeurd. Het staartje van het trainingskamp van Ajax in Qatar laat hij schieten. Babel levert volgens zijn zaakwaarnemer een fors deel van zijn salaris in om zijn derde periode bij de landskampioen mogelijk te maken.

Ten Hag was een voorstander van de komst van Babel, omdat de aanval van Ajax voor de winterstop de achilleshiel bleek na het wegvallen van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. Promes is weer inzetbaar, maar Neres heeft nog enkele weken nodig, terwijl Labyad waarschijnlijk niet meer in actie komt dit seizoen.

Babel is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in februari 2004 voor de Amsterdammers onder trainer Ronald Koeman. Vervolgens kwam hij uit voor achtereenvolgens LIverpool, Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray.

Update: Ryan Babel is zaterdag medisch gekeurd bij Ajax, dat meldt De Telegraaf-journalist Mike Verweij op Twitter. De aanvaller zal zondag of maandag zijn handtekening zetten in de Johan Cruijff Arena om zijn tweede terugkeer naar Amsterdam rond te maken. Ajax maakte tot nog toe geen melding van de transfer, maar de verwachting is dat de club de huurdeal met Galatasaray snel wereldkundig maakt.