Dest waande zich 'doelwit' op trainingskamp Ajax: 'Hij voelde zich niet veilig'

Dest waande zich 'doelwit' op trainingskamp Ajax: 'Hij voelde zich niet veilig'

09-01-2020 13:24
99

Sergiño Dest heeft het trainingskamp van Ajax in Qatar verlaten, omdat hij zich een doelwit waande. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Marco Timmer.

Ajax maakte donderdagochtend bekend dat Dest op eigen verzoek is teruggekeerd naar Amsterdam, omdat hij zich 'oncomfortabel' voelde in Doha. "Het is nogal heftig nieuws natuurlijk als iemand zich niet meer veilig voelt", aldus Timmer. "Deze jongen heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort en is ook Amerikaans international. Hij voelde zich niet langer veilig en waande zich een doelwit."

Na de Amerikaanse liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani in Baghdad wordt gevreesd voor verdere escalatie in de Golfregio, waardoor de nationale ploeg van de Verenigde Staten een trainingskamp in Qatar cancelde. De afgelopen dagen liepen de spanningen nog verder op.

"Toch heeft men besloten om Dest mee te nemen en hij zal er zelf ook een stem in hebben gehad. Na de aanslag op de generaal zijn er ontwikkelingen geweest en waarschijnlijk heeft Dest zich met de dag onveiliger gevoeld. Ajax heeft daar gehoor aan gegeven. Ze hebben ook iemand meegestuurd om hem te ondersteunen." Dest sluit de komende dagen aan bij Jong Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie