'Als ADO Den Haag degradeert, dan is het onmogelijk om hier te blijven'

'Als ADO Den Haag degradeert, dan is het onmogelijk om hier te blijven'

09-01-2020 13:32
43

Alan Pardew kijkt niet verder dan een half jaar bij ADO Den Haag. Precies een week geleden werd de Engelse trainer gepresenteerd door de nummer zeventien van de Eredivisie, die zich na de winterstop moet zien te handhaven.

Pardew tekende een contract tot het einde van het seizoen in Den Haag. Op de vraag van Omroep West of hij openstaat voor een langer verblijf, antwoordt Pardew: "Ik denk dat we moeten afwachten. In eerste instantie heb ik gezegd dat ik hier tot de zomer blijf. En mijn voornaamste taak is ADO in de Eredivisie zien te houden."

"Als dat lukt, dan ziet het er alweer heel anders uit", vervolgt de Engelse oefenmeester, die realistisch is. "Als de club degradeert, dan maken de financiën het onmogelijk om hier te blijven. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen en op een gegeven moment zullen we wel met elkaar gaan praten."

Pardew zou het ook 'niet eerlijk' vinden als hij al naar volglend seizoen kijkt. "Ik loop al een tijdje mee en wil de club niet alleen maar redden. Ik begrijp dat de club groter is dan ik en ik moet zo goed mogelijk voor de club zorgen. Maar op korte termijn moet ik gewoon resultaat halen, zo simpel is het."