'Guidetti en Özyakup willen naar Feyenoord: Advocaat houdt de boot af'

'Guidetti en Özyakup willen naar Feyenoord: Advocaat houdt de boot af'

09-01-2020 16:58
73

Feyenoord wordt donderdag in Rusland in verband gebracht met spits Aleksandr Kokorin van Zeni Sint-Petersburg. De Rotterdammers lijken daarentegen niets te zien in een hereniging met John Guidetti, meldt het Algemeen Dagblad.

De 27-jarige Zweed is overbodig bij het Spaanse Deportivo Alavés en ziet een rentree in De Kuip 'meer dan ooit zitten', schrijft de krant. 'Als het aan John Guidetti had gelegen, was de Zweed allang teruggekeerd in de Kuip.' Hij is bovendien niet de enige die het wel ziet zitten om het blazoen op te poetsen bij Feyenoord, vermoedelijk met het oog op het EK 2020.

Volgens het AD staat Oguzhan Özyakup eveneens open voor een overstap naar Feyenoord. De 27-jarige Turkse middenvelder, die opgroeide in Zaandam, is dit seizoen reserve bij Besiktas. Het is echter de vraag of trainer Dick Advocaat plek voor hem heeft. 'En op Guidetti zit de 72-jarige Hagenaar op dit moment al helemaal niet te wachten, zo lijkt het', stelt de krant.

Guidetti werd tijdens het seizoen 2011/2012 door Feyenoord gehuurd van Manchester City en groeide uit tot de held van Het Legioen. In 23 Eredivisie-wedstrijden kwam hij tot twintig goals en zes assists, waarmee hij de Rotterdammers naar de tweede plaats leidde in de Eredivisie.