Gehavend PSV verliest oefenduel van Club Brugge na omhaal

Gehavend PSV verliest oefenduel van Club Brugge na omhaal

09-01-2020 17:22 Laatste update: 17:40
137

PSV heeft in Qatar de oefenwedstrijd tegen Club Brugge nipt verloren. De Eindhovenaren gingen met 1-2 onderuit tegen de Belgische topclub.

Interim-trainer Ernest Faber moest door blessureleed flink puzzelen. Onder meer Noni Madueke kreeg daardoor de kans om zich te laten zien. De zeventienjarige Brit vormde een voorhoede met Mohamed Ihattaren en Bruma. Verder stond Justin Haas linksback en begon aanvoerder Ibrahim Afellay als middenvelder.

PSV had tegen de B-keus van Club Brugge de beste kansen, maar had moeite om de Belgen echt de wil op te leggen. In de tweede helft sloeg Club Brugge al snel toe tegen een sterk gewijzigd PSV. Jelle Vossen opende de score met een omhaal. Na 73 minuten verdubbelde Club, waar Ruud Vormer inviel, zelfs de score. Eduard Sobol tekende voor de 0-2.

PSV deed in de slotfase nog iets terug via uitblinker Ritsu Doan, die op aangeven van Cody Gakpo een vlotte aanval afrondde. De ploeg van Faber oefent zaterdag nog tegen KAS Eupen, voordat het terugkeert naar Nederland.