'B-team' Ajax dankt Eiting en boekt eenvoudige oefenzege op Eupen in Qatar

'B-team' Ajax dankt Eiting en boekt eenvoudige oefenzege op Eupen in Qatar

09-01-2020 18:53 Laatste update: 19:03
68

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen eenvoudig gewonnen. De ploeg van coach Erik ten Hag was in Doha een maatje te groot voor de Belgen, die nauwelijks een vuist konden maken: 2-0.

Ajax trad aan met de nodige reserves en jonge talenten, maar stapelde al snel kans op kans. De Amsterdammers kregen alle ruimte om het spel te maken en dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer. Carel Eiting gaf fraai voor met buitenkantje voet en Siem de Jong stond bij de tweede paal om af te ronden. Ook in de tweede treffer had Eiting een aandeel. Lassina Traoré kopte raak uit de hoekschop van de middenvelder, wiens zaakwaarnemer al aangaf dat Eiting na de winterstop hoe dan ook in de Eredivisie wil spelen.

In de tweede helft was er lange tijd sprake van een gezapig oefenpotje, waarin Ajax niet heel erg aandrong. Eupen kreeg wat kansjes, maar het ontbrak de Belgen aan stootkracht tegenover het defensieve duo Perr Schuurs-Edson Álvarez. Ajax dacht nog de 3-0 te maken na wéér een listig balletje van Eiting, maar invaller Danilo stond buitenspel en werd teruggefloten. Ook een andere invaller, Kenneth Taylor, was nog gevaarlijk, maar zag zijn inzet gekeerd.

Enig smetje op de eenvoudige zege was een mogelijke blessure van Noa Lang. De buitenspeler verstapte zich in de slotfase en moest zich laten behandelen. Uitgerekend op zijn positie gaat Ajax zich versterken met Ryan Babel. Of de Oranje-international er zaterdag bij is, is niet duidelijk. Ajax besluit het trainingskamp in Qatar dan met een oefenduel met Club Brugge. De Eredivisie-kampioen treedt dan vermoedelijk met de beoogde basiself aan.