Faber verrast met PSV-opstelling: 'Jorrit een heel nuttige speler'

Faber verrast met PSV-opstelling: 'Jorrit een heel nuttige speler'

09-01-2020 19:46
70

Jorrit Hendrix speelde in het oefenduel met Club Brugge donderdag op een verrassende positie na rust. Interim-trainer Ernest Faber posteerde de 24-jarige linkspoot als nummer tien.

"Als je druk naar voren wilt zetten, is Jorrit een hele nuttige speler. Hij heeft power, is een volhouder en kan een goal maken. Hij heeft er in de jeugd wel eens gespeeld en staat zeker verdedigend zijn mannetje, waarbij hij drang naar voren heeft", licht Faber zijn keuze toe in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De oefenmeester zag PSV met 2-1 verliezen, maar is desondanks niet ontevreden. "Voor rust speelden we denk ik heel goed, maar moeten we de mogelijkheden wel benutten." Ibrahim Afellay begon verrassend in de basis. Voor de aanvoerder lonkt in de tweede seizoenshelft een belangrijkere rol in Eindhoven.

"Hij heeft alle trainingen meegedaan en nu een hele helft gespeeld. Ik heb hem dit seizoen bij de beloften ook al hele wedstrijd zien spelen en dat ging goed. Vroeger was hij heel actiegericht, nu is hij een passer en verplaatser", zegt Faber over Afellay.