Vierde aanwinst voor De Boer: Atlanta haalt weer oude bekende op in Engeland

Vierde aanwinst voor De Boer: Atlanta haalt weer oude bekende op in Engeland

09-01-2020 22:22
5

Het Atlanta United van Frank de Boer heeft zijn vierde versterking voor de komende Major League Soccer-jaargang binnen. Rechtsback Anton Walkes komt per direct over van League One-club Portsmouth, laat Atlanta United weten via de officiële kanalen.

Walkes is geen onbekende voor de MLS-kampioen van 2018. Eén jaar voordat Atlanta zijn eerste landstitel pakte, werd de verdediger al gehuurd van Tottenham Hotspur, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Nu heeft hij voor een niet nader toegelicht aantal jaar getekend in Georgia. "We zijn verheugd dat we Anton weer mogen begroeten", aldus directeur Carlos Bocanegra. "We vertrouwen erop dat hij zal ontbolsteren op het veld en in de kleedkamer."

Na Emerson Hyndman – vorig seizoen gehuurd van Bournemouth en vervolgens definitief overgenomen – is Walkes de tweede oude bekende die Engeland verruilt voor Atlanta. Ook Brooks Lennon (Real Salt Lake) en Patrick Nielsen (Michigan State) hebben zich bij de selectie van De Boer gevoegd. Atlanta United begint medio februari aan het nieuwe seizoen met een CONCACAF Champions League-tweeluik: FC Motagua uit Honduras is dan de tegenstander.