'Barça-bestuurders komen bij elkaar na volgende domper: Valverde moet vrezen'

'Barça-bestuurders komen bij elkaar na volgende domper: Valverde moet vrezen'

09-01-2020 22:58 Laatste update: 23:02
48

Trainer Ernesto Valverde lijkt op de wip te zitten bij FC Barcelona: zijn positie is volgens het Catalaanse medium onderwerp van gesprek tijdens een bestuursvergadering. De Catalanen zijn dramatisch aan het nieuwe decennium begonnen met een gelijkspel tegen stadgenoot Espanyol en een nieuwe domper tegen Atlético Madrid.

Nadat de regerend landskampioen al in de slotfase punten had laten liggen tegen de Primera División-hekkensluiter, liep het donderdag ook de finale van de Spaanse Supercup mis. Barça ging de slotfase tegen Atlético Madrid in met een 2-1 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-2 van Los Rojiblancos.

Volgens RAC1 is dit voor de beleidsbepalers van FC Barcelona een aanleiding om de koppen bij elkaar te steken: zij zullen maandag bij elkaar komen om het functioneren van Valverde te bespreken. De trainer ligt nog tot het einde van het seizoen vast, maar het is nog maar de vraag of hij die verbintenis uit gaat dienen.

Valverde kwam in de zomer van 2017 over van Athletic Bilbao en leidde FC Barcelona naar twee landstitels en één Copa del Rey. Toch was hij nooit onomstreden in Camp Nou: met name de pijnlijke Champions League-eliminaties tegen AS Roma en Liverpool hakten erin. In Spanje wordt al tijdenlang gefluisterd dat Ronald Koeman na het EK in zal stappen. De bondscoach van Oranje heeft een speciale 'Barça-clausule' in zijn contract met de KNVB op laten nemen.