AD: langer verblijf Advocaat niet uitgesloten, Troost mogelijk tussen wal en schip

AD: langer verblijf Advocaat niet uitgesloten, Troost mogelijk tussen wal en schip

09-01-2020 23:36
80

Dick Advocaat zou zomaar eens tot 2021 werkzaam kunnen blijven in De Kuip, schrijft het Algemeen Dagblad donderdagavond in een uitgebreide analyse. De Kleine Generaal nam eind oktober het stokje van Jaap Stam over en heeft sindsdien velen voor zich gewonnen in De Kuip.

Hoewel hij in september alweer zijn 73ste verjaardag viert, wordt er in en om De Kuip al langer gefluisterd dat Advocaat 'gewoon' aanblijft na dit seizoen. Ook het AD sluit die mogelijkheid niet uit, aangezien er momenteel geen alternatieven voorhanden zijn. Volgens de ochtendkrant is de kans aanwezig dat Advocaat aanblijft tot 2021 en dan plaatsmaakt voor clubicoon Dirk Kuyt, die dan één jaar langer de tijd heeft om zich te ontwikkelen als trainer. Dat de huidige trainer van Feyenoord O19 ooit de hoofdmacht onder zijn hoede gaat nemen, lijkt een kwestie van tijd.

De situatie van Sjaak Troost ligt een stuk gecompliceerder. De oud-verdediger en commissaris werd na het vertrek van Martin van Geel naar voren geschoven als technisch directeur ad interim: nu Feyenoord met Frank Arnesen een permanente opvolger voor Van Geel heeft gevonden, leek Troost terug te keren naar de rvc. Volgens het AD willen de Vrienden van Feyenoord – de organisatie die Troost eerder nog naar voren schoof in de rvc – daar echter een stokje voor steken. De viervoudig Oranje-international lijkt niet genoeg indruk te hebben gemaakt tijdens zijn periode als directeur.

Hoewel Troost een goede werkrelatie met president-commissaris Toon van Bodegom, is het nog maar de vraag waar hij binnenkort terechtkomt.