Pierie in 'Ajax B': 'Maar uiteindelijk beter, vertrouwen in het plan van de club'

Pierie in 'Ajax B': 'Maar uiteindelijk beter, vertrouwen in het plan van de club'

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 23:56do 09-01-2020 om 23:56

Kik Pierie begon het voetbaljaar 2020 met een oefenwedstrijd tegen KAS Eupen, met de B-keus van Ajax. Desondanks heeft de van sc Heerenveen afkomstige verdediger nog altijd geen spijt van zijn transfer naar Amsterdam.

De in Boston geboren Jong Oranje-international was vorig seizoen nog een vaste waarde in het Abe Lenstra Stadion, maar speelde het afgelopen half jaar in de Keuken Kampioen Divisie en moet zijn officiële debuut in de Ajax-hoofdmacht nog maken. "Heel veel mensen van buitenaf denken natuurlijk: oh, hij speelde Eredivisie, nu niet meer, waarom doe je dat? Maar ik denk dat deze stap op de lange termijn uiteindelijk beter is voor mijn ontwikkeling", vertelt hij aan FOX Sports.

Pierie kijkt naar 'het grotere plaatje' en gunt zichzelf de tijd. "Het verschil tussen Heerenveen en Ajax is natuurlijk bizar groot. Op dit moment doet Heerenveen het goed, linkerrijtje Eredivisie, maar Ajax is Europese top." De verdediger merkt dat hij ook buiten het veld stappen heeft moeten zetten. "Hier wordt veel meer geëist, ook op de training. Dus ik heb het gevoel dat ik hier een veel completere speler word, fysiek, mentaal én voetbaltechnisch. Ik ben wel een paar kilo aangekomen. Spieren, geen vet, anders zou het niet goed zijn haha. Ik heb met de club een plan opgesteld: daar heb ik vertrouwen in en daar heeft de club vertrouwen in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Pierie volgend seizoen al een vaste waarde in Ajax 1?

(5068 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws