'Natuurlijk was ik graag naar Feyenoord gegaan, maar ik kon me eroverheen zetten'

'Natuurlijk was ik graag naar Feyenoord gegaan, maar ik kon me eroverheen zetten'

10-01-2020 09:58
41

Ricky van Wolfswinkel staat open voor een transfer naar Feyenoord, maar niet in de winter. De spits van FC Basel loopt na dit seizoen uit zijn contract.

Van Wolfswinkel was afgelopen zomer dicht bij een verhuizing naar Rotterdam, totdat er bij hem een hersenaneurysma werd geconstateerd. Inmiddels staat hij weer op het veld. "Het was niet moeilijk me over de gemiste transfer te zetten", reageert Van Wolfswinkel voor de camera van RTV Rijnmond. "Natuurlijk was een overstap naar Feyenoord een stap die ik had willen maken. Maar doordat de transfer niet door is gegaan is uiteindelijk de diagnose eruit gekomen. Dat hielp mij in mijn toekomst."

Mogelijk komt het er na dit seizoen alsnog van: Feyenoord speurt weliswaar naar een spits voor de tweede seizoenshelft, maar kan in de zomer ook voor Van Wolfswinkel gaan. Zijn contract bij Basel loopt na dit seizoen af. "Dan is Feyenoord zeker een optie. Maar op dit moment is dat zeker niet het geval. Mijn gezondheid staat voorop, ik moet fit worden. Daarna zullen we het wel zien. Ik wil weer op het veld kunnen staan en wedstrijden kunnen spelen. "