'Heel veel' AZ-spelers breken records: 'Daar werden we zeer enthousiast van'

'Heel veel' AZ-spelers breken records: 'Daar werden we zeer enthousiast van'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 10:12vr 10-01-2020 om 10:12

Arne Slot liet de spelers van AZ na hun vakantie en vlak voor het trainingskamp aan de Spaanse Costa Blanca vier keer vier minuten rennen en werd 'zeer enthousiast' van de uitkomsten. Dat vertelt de trainer aan Voetbal International.

"De jongens hebben de vakantie niet als vakantie gebruikt", constateert Slot. "Ze zijn heel fit teruggekomen. We konden de testresultaten naast die van voorgaande jaren leggen en daar werden we zeer enthousiast van. Heel veel jongens hadden een record gelopen."

Het trainingskamp van AZ staat daarom deze week in het teken van verfijning van de speelwijze. Vrijdagmiddag om 15.30 uur staat de enige oefenwedstrijd op het programma: KV Mechelen, de nummer zes van België, is de tegenstander. Volgende week hervat AZ de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

"Wij zijn één van de weinige clubs in Europa die niet twee keer achter elkaar hebben verloren in de eerste seizoenshelft", aldus Slot. "Het is de kunst een eventuele mindere periode zo kort mogelijk te houden. Dat is onze ambitie. Als het ons lukt deze prestatiereeks vast te houden, dan kunnen we iets bijzonders bereiken dit seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op welke plek eindigt AZ dit seizoen in de Eredivisie?

1
14%
2
63%
3
18%
4
3%
5
2%
(4117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws