'Vette' primeur bij Almere City: 'Snacks horen gewoon nog steeds bij het voetbal'

'Vette' primeur bij Almere City: 'Snacks horen gewoon nog steeds bij het voetbal'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 11:30vr 10-01-2020 om 11:30

Laatste update: vrijdag 10 januari 2020 om 13:50vr 10-01-2020 om 13:50

Een primeur in het Yanmar Stadion, de thuisbasis van Almere City FC. De thuisbasis krijgt als eerste stadion in Nederland een heuse 'FEBO-snackmuur'.

Fans van een kroketje én Almere City kunnen op korte termijn hun hart ophalen bij het bezoeken van een thuiswedstrijd. De club uit Flevoland is een samenwerking aangegaan met de grote snackbarketen FEBO en gaat 'Febomaten' plaatsen in het stadion. Directeur John Bes is laaiend enthousiast. "We dachten: hoe kunnen we onze fans het best bedienen tijdens het kwartier voor de wedstrijd en in de rust. We kwamen toen op het idee van de automatieken. Op deze manier kunnen we veel meer toeschouwers sneller van een lekkere snack voorzien", licht hij toe tegenover Omroep Flevoland.

De beslissing van de voetbalclub valt in een tijd waarin gezond eten meer dan ooit gestimuleerd wordt minstens opmerkelijk te noemen. De directeur heeft ook daar een antwoord op. "Je weet wat wij allemaal doen om alles en iedereen binnen de club fit te houden, zoals afval-programma’s voor business-club leden. Maar een kwalitatieve snack moet gewoon kunnen. Snacks horen gewoon nog steeds bij voetbal naast een aantal zaken, die meer richting het gezonde assortiment gaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws