Chelsea-huurling meldt zich aan het front bij Ajax: 'Optie tot koop, gaan we voor'

Chelsea-huurling meldt zich aan het front bij Ajax: 'Optie tot koop, gaan we voor'

10-01-2020 14:13
50

Juan Familia-Castillo verruilde Ajax in 2016 voor Chelsea, keerde afgelopen zomer op huurbasis terug en klopt nu op de deur bij het eerste elftal. De linksback is een vaste waarde bij Jong Ajax en speelde donderdag negentig minuten mee tijdens het oefenduel met KAS Eupen.

Dit smaakt naar meer, wat Familia-Castillo betreft: de jeugdinternational van Oranje keert na dit seizoen in principe terug bij Chelsea, maar hoopt langer bij 'zijn' club te blijven. "Er is een optie tot koop. Als ik het goed doe, gaat Ajax daar natuurlijk gebruik van maken. Daar doen we het eigenlijk voor natuurlijk", laat hij weten aan FOX Sports. "Een examenjaar? Ik kijk liever naar de korte termijn. Als ik deze wedstrijd heb gespeeld, denk ik aan de volgende wedstrijd."

De linksback moest even op gang komen dit seizoen, vindt hij zelf. "Ik ben langzaam begonnen, want de filosofie van Ajax is natuurlijk anders dan die van Chelsea. Maar na een paar maanden ben je wel gewend: ik vind dat ik wel een stijgende lijn heb ingezet", aldus de Amsterdammer met Dominicaanse roots. Familia-Castillo heeft al een aantal gesprekken met trainer Erik ten Hag gehad. "We hebben het over het voetbal gehad, tactisch. De manier van spelen bij 1 is natuurlijk weer anders dan bij Jong."