PSV neemt het zekere voor het onzekere: alternatieve terugreis vanuit Qatar

PSV neemt het zekere voor het onzekere: alternatieve terugreis vanuit Qatar

10-01-2020 17:44 Laatste update: 17:52
101

PSV heeft zijn geplande vlucht van Qatar naar Nederland van zondag geannuleerd, in verband met de politieke spanningen in het Midden-Oosten. De Eindhovenaren kiezen voor 'een chartervlucht en via een andere route', laten ze vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen.

Na de dood van de Iraanse generaal Soleimani en het neerstorten van een Oekraïens vliegtuig, is de spanning volop toegenomen in het Midden-Oosten. PSV zou eigenlijk boven de 'warzone' vliegen, maar neemt nu het zekere voor het onzekere. "Wij hebben geprobeerd om met Qatar Airways een oplossing te vinden, maar dat bleek niet mogelijk. Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Wedden

Meer odds

PSV besloot aanvankelijk om 'gewoon' boven Irak en Iran te vliegen, maar zal nu toch omreizen, net zoals Ajax dat zal doen. "Het is in de voorbije dagen onrustiger geworden in deze regio. Vanzelfsprekend nemen we in dit soort situaties geen enkel risico", verklaart Gerbrands.

Voordat het zover is, speelt de ploeg van Ernest Faber een oefenduel met KAS Eupen, donderdag nog de sparringpartner van Ajax. De huidige nummer drie van de Eredivisie begint op zondag 19 januari weer aan de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.