Vitesse trekt aan het kortste eind: deal met Noorse PSV-opponent 'afgeketst'

Vitesse trekt aan het kortste eind: deal met Noorse PSV-opponent 'afgeketst'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 17:58vr 10-01-2020 om 17:58

Vitesse rekent niet meer op de komst van de 24-jarige Noor Sondre Trondstad, bevestigt technisch directeur Marc van Hintum tegenover de Gelderlander. De middenvelder van FK Haugesund – in augustus nog Europa League-tegenstander van PSV – werd met name in eigen land nadrukkelijk aan de Arnhemmers gelinkt.

Van Hintum beaamt dat Vitesse bezig is geweest met Trondstad, maar de Noor lijkt zijn tot eind 2020 doorlopende contract gewoon uit te dienen. Een deal tussen alle partijen is 'afgeketst', laat de opvolger van Mo Allach weten aan de Gelderlander.

De TD had gehoopt alvast in te kunnen spelen op de komende zomer, wanneer liefst dertien spelers uit hun contract lopen of terugkeren bij hun oorspronkelijke club na hun uitleenbeurt in Arnhem. Bryan Linssen, Tim Matavz en Navarone Foor hebben alvast aangekondigd dat ze aan hun laatste maanden bij Vitesse bezig zijn.

Aan een winters vertrek van met name Linssen en Matavz wil Van Hintum echter niet meewerken: alleen bij een bod dat 'wij als club niet af kunnen slaan', zullen de Arnhemmers overstag gaan. "Wij willen Europees voetbal halen. Er is tot dusver voor hen geen concrete belangstelling. Dat geldt ook voor andere spelers."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws